P A A S B O R R E L: Blini’s!

Wie houd er niet van een gezellige borrel met Pasen? En een borrel zonder lekkere hapjes? Dat kan natuurlijk niet! Ik ben aan de slag gegaan met een aantal kleine makkelijke, gezonde hapjes die je zo op tafel kunt zetten. Zoals deze glutenvrije, FODMaP arme blini’s.

Blini’s zijn Russische pannenkoekjes die origineel met zure room om slagroom gemaakt worden. Ik maak ze liever wat slanker, namelijk met Griekse yoghurt. En je belegt ze eigenlijk met wat je maar wilt! Je kunt ze warm maar ook koud serveren. Lekker makkelijk dus want zo kun je ze gemakkelijk een dag van te voren al maken en op de dag zelf eventueel nog even op warmen. Dat laatste deed ik zelf niet. Koud zijn ze namelijk  makkelijker te serveren met mijn gekozen toppings.

screenshot_2016-03-13-19-44-55-1.png

En ga je nu niet borrelen met Pasen, dan kun je de blini’s uiteraard ook serveren bij je Paasontbijt of Paaslunch!

Voor 12 blini’s heb je nodig:

  • 110 gram Griekse yoghurt
  • 30 gram boekweitmeel
  • 1 ei
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 2 tl kokosbloesemsuiker of ahormsiroop
  • kokosolie of ghee om in te bakken

Voor de topping:

  • naturel roomkaas, eventueel lactosevrije
  • gerookte zalm
  • zachte geitenkaas
  • aardbeien
  • balsamico azijn
  • verse bieslook en peterselie
  • walnoten
  • honing of ahornsiroop
  • Slanke ham-prei salade
  • homemade speculoos amandelpasta of notenpasta naar keuze
  • plakjes banaan
  • cacaonibs

Zo maak je het:

Meng het ei met de yoghurt. Voeg nu met een (mini) garde het meel toe en meng dit goed. Doe het bakpoeder en de suiker erbij en roer nog eens goed.

Verhit wat kokosolie of ghee in een koekenpan en maak kleine rondjes van het beslag in de pan. Bak aan één kant totdat bovenop belletjes ontstaan. Vuur niet te hoog. Draai voorzichtig om met een platte spatel en bak de andere kant. Ga zo door tot het beslag op is.

Laat de blini’s volledig afkoelen of zet ze in de koelkast als je ze een dag van te voren al klaar maakt.

screenshot_2016-03-13-19-37-48-1.png

Druk een plakje zachte geitenkaas plat op een blini, leg er een walnoot op en besprenkel met wat honing of ahornsiroop.

screenshot_2016-03-13-19-38-52-1.png

Smeer wat roomkaas op een blini en leg er een paar plakjes aardbei, giet er een klein beetje balsamico azijn over en leg er een sprietje bieslook op.

screenshot_2016-03-13-19-41-46-1.png

Besmeer een blini met wat roomkaas en leg er wat gerookte zalm op. Decoreer met wat bieslook.

screenshot_2016-03-13-19-40-21-1.png

Verdeel een lepel ham-prei salade op een blini en decoreer met een blaadje peterselie.

screenshot_2016-03-13-19-36-05-1.png

Besmeer een blini met wat speculoos amandelpasta en beleg met een paar plakjes banaan. Bestrooi met cacaonibs.

Enjoy! 😀

Advertenties

Een gedachte over “P A A S B O R R E L: Blini’s!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s